ZorgBulletin 7 mei 2020

Nieuws vanuit het laboratorium

(COVID-19) Uitslagen digitaal ontvangen

Het RHMDC merkt dat het niet voor alle (nieuwe) aanvragers bekend is op welke wijze de uitslagen gecommuniceerd kunnen worden. Graag informeren wij u op welke wijze RHMDC de uitslagen rapporteert en hoe u deze kunt inzien.

Over het algemeen worden routinetesten op de dag van afname of ontvangst geanalyseerd, gevalideerd en gerapporteerd. De resultaten van de COVID-19 testen worden uiterlijk de volgende dag (ook in het weekend) naar de aanvrager gerapporteerd. Indien de COVID-19 afname is verlopen via de GGD, wordt er alleen aan de GGD gerapporteerd. De GGD verwerkt de uitslagen de volgende dag en verstuurt deze naar de aanvrager.

U kunt via Cyberlab, EDIFACT of secure pdf(mail) uw uitslagen digitaal ontvangen. De uitslagen worden na validatie van de resultaten verstuurd. Elke 15 minuten laadt het systeem nieuwe uitslagen die direct automatisch naar u worden verzonden.

Ontvangt u de uitslagen nog niet digitaal en wenst u dit wel? Dan kunt u contact opnemen met uw regiocoördinator Ageeth Vollaard: a.vollaard@rdgg.nl of telefonisch 06-22 19 74 92.
 

De aanvraag voor coronavirus SARS-CoV-2/ COVID-19 test is nu ook mogelijk via ZorgDomein


De aanvraag voor de COVID-19 test is te vinden via het zoekmenu in Zorgdomein of door te zoeken per categorie: microbiologie. Door via Zorgdomein aan te vragen kunnen de testen eerder verwerkt worden op ons laboratorium, waardoor de uitslagen sneller bekend zijn.  

Wilt u dat de patiënt niet naar de praktijk komt? Dan kunt u het Zorgdomein aanvraagformulier naar de patiënt mailen, zodat deze zich met een geprinte versie bij de bloedafname locatie kan melden. Aan de digitale app voor aanvragen via Zorgdomein wordt hard gewerkt zodat we snel papierloos kunnen gaan werken.