Zorgbulletin 13 januari 2022

Wat levert de landelijke campagne samen beslissen op? Een tussenevaluatie

Sinds 6 september 2021 loopt de landelijke campagne over Samen Beslissen. De campagne zet het thema Samen Beslissen in de huisartsenzorg, medisch specialistische zorg, paramedische zorg en wijkverpleging op de kaart. Doel van de campagne is ervoor te zorgen dat Samen Beslissen vanzelfsprekender wordt voor zowel patiënt als zorgverlener.   
 
Effecten van de campagne 
De eerste resultaten vanuit onderzoek naar de effecten van de campagne op het gedrag en de gedragsintentie van alle doelgroepen zijn positief. Zo blijkt dat ongeveer een derde van de bevraagde zorggebruikers zich in de Samen Beslissen campagne herkent. Deze mensen geven steeds vaker aan, dat tijdens hun laatste afspraak de beslissing samen met de zorgverlener werd genomen. Ook zijn zij, in tegenstelling tot de groep die niet bekend is met de campagne, van mening dat de zorgverlener hen vaker kan helpen bij het samen beslissen. Wilt u meer lezen over de tussentijdse evaluatie en resultaten? Klik hier.
 
Vervolg campagne en onderzoek naar effecten 
De campagne loopt tot eind 2022. Komende zomer zal wederom een meting worden gedaan om de effecten van de campagne op het gedrag en de gedragsintentie van alle doelgroepen vast te stellen.  
 
Meer informatie over de campagne en over Samen Beslissen 
 
Hieronder vindt u diverse link naar meer informatie over Samen Beslissen en over de campagne:  
Heeft u vragen over Samen Beslissen? Neem dan contact met ons op via: nvdende@zel.nl.

Deel dit bericht: