Special Informatieveiligheid

Wat kunt u verder nog doen aan informatieveilig gedrag?

In dit artikel besteden we aandacht aan diverse aandachtspunten. 

We willen u graag de volgende tips meegeven:
  • Wees voorzichtig met het downloaden van bestanden vanaf internet. Pas met name op voor bestanden die eindigen op “.exe”;
  • Voer de updates van het systeem altijd uit als erom wordt gevraagd;
  • Gebruik een virusscanner;
  • Onderneem snel actie bij het vermoeden van een datalek. Hier vindt u meer informatie over wanneer er sprake is van een datalek en wat u dan dient te doen.
Aangezien bewustwording over informatieveilig gedrag één van de belangrijkste onderdelen van informatieveiligheid is, kan het houden van bewustwordingssessies zinvol zijn. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld eens met het team samen kijken naar de eigen afdeling en de manier van werken. Waar zitten de risico’s rondom veiligheid van de informatie? Dat levert vaak al een aantal punten op waar het beter kan of moet.

Ondersteuning informatieveiligheid door Stichting Privacyzorg
Een abonnement bij Stichting Privacyzorg zorgt ervoor dat u uw vragen over informatieveiligheid aan hen kunt stellen en 24/7 datalekken kunt melden. Verder kunt u bij Stichting Privacyzorg terecht om een Data protection impact assessment (DPIA) op te stellen, een verwerkersovereenkomsten te laten beoordelen, krijgt u de beschikking over een functionaris gegevensbescherming en wordt er jaarlijks een inventarisatie gemaakt omtrent de AVG.

ZEL heeft collectiviteitsafspraken met Stichting Privacyzorg. Via ZEL kunnen paramedici al voor €10,- per maand een basisabonnement bij Stichting Privacyzorg afsluiten. Voor huisartsen is dit bedrag €12,50. Geïnteresseerd in dit abonnement met korting? Neem contact met ons op via: ict@zel.nl.

Voor meer informatie of vragen over informatieveiligheid kunt u contact opnemen met Team Digitalisering via ict@zel.nl.

Deel dit bericht: