ZorgBulletin 21 november 2019

Extra inzet van Welzijn op Recept in Schiedam

Met ingang van heden is Welzijn op Recept in Schiedam nog breder beschikbaar. Daarom informeren wij u graag over de mogelijkheid om welzijn op recept in te zetten.

Wat kan Welzijn op Recept betekenen?
Met Welzijn op recept worden mensen met psychosociale problemen ondersteund bij het versterken van hun welzijn. Kern van de aanpak is dat eerstelijnszorgverleners cliënten met psychosociale klachten verwijzen naar de welzijnsadviseur. De welzijnsadviseur zoekt samen met de cliënt naar manieren om het welbevinden/welzijn te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld door als vrijwilliger aan de slag te gaan in de wijk, door deel te nemen aan een activiteit in een ontmoetingscentrum of door de cliënt te koppelen aan een maatje.

Welzijn op Recept werkt
Welzijn op Recept is een effectieve manier is om de participatie van mensen met psychosociale klachten te vergroten en de eenzaamheid te verminderen. Een grote groep ervaart na de inzet van de welzijnsadviseur meer welbevinden. Vooral bij jongere deelnemers leidt de activering tot meer zelfvertrouwen en een stijging van de zelfredzaamheid.

Welzijn op Recept-Schiedam
Mirjam Dijkstra en Harry Fleuren zijn het aanspreekpunt als welzijnsadviseur voor de eerste lijn in Schiedam. In die hoedanigheid zullen zij, vanwege de uitbreiding van Welzijn op Recept, contact opnemen met de eerstelijnspraktijken. Dit doen zij onder een nieuwe naam: Welzijn op Recept-Schiedam (zie ook www.wor-schiedam.nl). Klik hier voor de folder met informatie over Welzijn op recept voor patiënten. 

ZEL en Welzijn op Recept
ZEL is landelijk en regionaal betrokken bij de ontwikkeling van Welzijn op Recept, omdat het een mogelijkheid biedt voor patiënten met psychosociale problematiek om hulp/ondersteuning te krijgen, buiten de eerste lijn. Op de ZEL website vindt u meer informatie over Welzijn op Recept in andere gemeenten in onze regio.