ZorgBulletin 10 februari 2022

Wijzigingen spreekuren Orthopedie

De afdeling Orthopedie heeft een aantal wijzigingen aangebracht in de spreekuren die zij op verschillende Franciscus locaties aanbieden. Een aantal gespecialiseerde spreekuren zijn op specifieke Franciscus locaties geconcentreerd. Voor een algemeen eerste consult kunnen patiënten in Franciscus Gasthuis, Franciscus Vlietland en Franciscus Berkel gezien worden.

  • In Franciscus Vlietland biedt de polikliniek Orthopedie een multidisciplinair spreekuur aan voor patiënten met voet- en enkelklachten. Tijdens dit spreekuur zijn naast de orthopedisch chirurgen ook de physician assistent, gipsverbandmeester, orthopedisch schoenmaker en instrumentmaker aanwezig. Hierdoor kunnen complexe casussen gemakkelijk worden besproken en kan de behandeling doorgaans direct gestart worden.
  • Het schouderspreekuur is vanaf 1 januari geconcentreerd in Franciscus Gasthuis. Het schouderspreekuur in Franciscus Berkel is hiermee komen te vervallen.
  • In Franciscus Maassluis houdt de orthopedie vanaf deze maand wekelijks spreekuur. Patiënten kunnen op dit spreekuur uitsluitend terecht met heup- en knieklachten.