ZorgBulletin 29 september 2022


Patiƫnten beoordelen eten in HagaZiekenhuis met een 8

Moet een patiënt één of meerdere dagen in het HagaZiekenhuis blijven? Dan vindt men het bij het HagaZiekenhuis belangrijk dat diegene voeding krijgt die niet alleen voedzaam is, maar ook lekker. Uit onderzoek blijkt dat patiënten het eten in het HagaZiekenhuis een 8 geven. Daar is men bij het HagaZiekenhuis heel trots op.

Enkele jaren geleden scoorde het eten gemiddeld een 6,7. De smaak kreeg slechts een 5,4. Dat moest beter! Vanaf 2020 werkt het HagaZiekenhuis daarom met FoodforCare. FoodforCare ontwikkelt samen met de afdeling Diëtetiek voedingsconcepten voor patiënten. Alle maaltijden zijn gemaakt met verse, gezonde ingrediënten vol voedingswaarden die belangrijk zijn voor het herstel van de patiënt. Per afdeling kan het eten verschillen. Het wordt namelijk afgestemd op de groep patiënten van een afdeling.

Lees meer op de website van het HagaZiekenhuis.