Zorgbulletin 23 december 2021

Cijfers OPEN

Vorige week zijn de OPEN cijfers van het laatste kwartaal van dit jaar binnengekomen. Hieruit blijkt dat wij het in de regio goed doen. Veel huisartsen zijn de afgelopen maanden hard aan de slag gegaan om het patiëntenportaal (steeds meer) te gaan gebruiken en hun patiënten te stimuleren om ermee aan de slag te gaan. Dit heeft als resultaat dat in de regio gemiddeld 12,4% van de patiënten gebruik maakt van online inzage. Het landelijk gemiddelde ligt op 12%. Een hele mooie prestatie dus! Ook dit kwartaal zetten wij de 5 praktijken met de hoogste stijging van online inzage in het zonnetje. Praktijk Zorgpunt Tanthof ging van 0 naar 223 patiënten die gebruik maakten van online inzage en zorgde daarmee voor een flinke stijging. Zij ontvangen een lunch om dit resultaat te vieren.  

Ook de andere hoogste stijgers feliciteren wij met hun mooie prestatie en ook zij ontvangen een lunch:    
  • Huisartsenpraktijk Bregman 
  • Huisartsenpraktijk Poeldijk (Touw en Schijen) 
  • Huisartsenpraktijk Ackerswoude 
  • Huisartsenpraktijk Schipluiden 
Tevens zijn er wederom praktijken die de 20% online inzage hebben bereikt en zij ontvangen daarvoor het OPEN certificaat. Wij feliciteren deze praktijken met dit mooie resultaat! Inmiddels zijn er in de regio al 22 praktijken die meer dan 20% online inzage hebben bereikt. Huisartsenpraktijk Ackerswoude heeft de hoogste score met 51,7%!  

Wilt u ook het percentage patiënten dat gebruik maakt van online inzage zien stijgen? Kijk dan op de ZEL website naar tips hoe u het portaal kunt inzetten en patiënten kunt stimuleren om het portaal te gebruiken. Heeft u veel vragen of wilt u advies? Dan komen wij desgewenst ook op afspraak bij u langs.  
 
Heeft u nog vragen dan kunt u die stellen via e-mail: ict@zel.nl

Deel dit bericht: