ZorgBulletin 9 april 2020

Bevordering zelfmanagement bij mensen met diabetes – mogelijkheid gratis glucosemeter(s)

Door de genomen maatregelen omtrent het coronavirus komen patiënten nauwelijks op het spreekuur in de huisartsenpraktijken. Toch is er nu de mogelijkheid om patiënten met chronische aandoeningen te ondersteunen in hun zorg. Een aantal leveranciers van de regionaal geselecteerde voorkeursglucosemeters bieden hiervoor kosteloos hun product(en) aan aan de huisartsenpraktijk. U kunt deze meters bijvoorbeeld, indien gewenst, inzetten bij mensen met diabetes die ontregeld zijn of net met nieuwe medicatie begonnen zijn. Dit kan meer sturing aan zelfmanagement van de mensen met diabetes geven. 

Aanbod Accu-Chek
Via Accu-Chek is een mySugr applicatie op telefoons en/of tablets te installeren waardoor mensen met diabetes op een gemakkelijke, laagdrempelige manier ondersteuning kunnen krijgen bij het managen van hun diabetes. In deze applicatie kan men gemakkelijk informatie invoeren, zoals bijvoorbeeld bloedglucosewaarden, insuline, orale medicatie en activiteiten. Vanuit de mySugr applicatie kan men vervolgens met één druk op de knop alle informatie in een overzichtelijk PDF-rapport verzamelen en direct, per e-mail, delen met de zorgverlener. Op die manier hebben zowel de arts als patiënt goed inzicht zonder dat men daarvoor het huis hoeft te verlaten. Op YouTube staan 7 filmpjes waarin heel simpel uitgelegd wordt hoe de mySugr applicatie werkt en hoe iemand data kan versturen.

Normaliter is het delen van een PDF-rapport een betaalde functie binnen de mySugr applicatie, maar in deze uitzonderlijke situatie heeft Roche Diabetes Care besloten de betaalde versie van mySugr de komende 6 maanden kosteloos beschikbaar te stellen voor iedereen die er gebruik van wil maken, ook wanneer uw patiënt(en) geen Accu-Chek meter gebruiken. Bij de Accu-Chek Instant is mySugr Pro sowieso kosteloos.

Accu-Chek Performa: praktijken kunnen kosteloos de Accu-Chek Performa meters bestellen zodat zij deze kunnen meegeven. Mensen met diabetes kunnen vervolgens de strips bij de apotheek halen. Neem voor het bestellen van meters contact op met Bastiaan van den Berg (bastiaan.van_den_berg@roche.com /06-13897285).

Accu-Chek Instant: mensen met diabetes kunnen kosteloos een Accu-Chek Instant bloedglucosemeter + eenmalig 50 strips bestellen via de website van Accu-Chek.
Deze wordt thuis afgeleverd zodat men niet naar de praktijk hoeft te komen om de meter op te halen. Extra strips kunnen bij de apotheek of online besteld worden. De meter kan automatisch, via BluetoothⓇ, verbonden worden met de mySugr applicatie zodat bloedglucosewaarden automatisch naar de telefoon worden verstuurd wanneer een meting wordt verricht. Instructie voor de Accu-Chek Instant is te vinden op YouTube.

Aanbod Caresense
De praktijk kan een startpakket met 10 strips bestellen bij Zkopehealthcare.
Neem voor het bestellen van meters contact op met Hanneke van Milligen van Zkopehealthcare (Hvanmilligen@hotmail.com /06-18177771).

Deel dit bericht: