ZorgBulletin 7 mei 2020

Nieuwe voetencheck app voor diabetespatiƫnten

Het is belangrijk voor diabetespatiënten om regelmatig een bezoek te brengen aan de podotherapeut, om risicofactoren aan de voeten op te sporen en te beperken. Eén op de vier heeft namelijk te maken met een slechte voetdoorbloeding en een verminderd gevoel.

Behulpzaam bij voet-zelfzorg thuis
Er is nu een app ontwikkeld waarbij diabetespatiënten hun eigen voeten kunnen checken op ongeregeldheden. Deze app helpt patiënten bij dagelijkse voet-zelfzorg thuis, nu veel podotherapiepraktijken en (medisch) pedicurepraktijken tijdens de coronacrisis alleen nog open zijn voor spoedgevallen. De app, speciaal voor zelfzorg aan de voeten, stuurt dagelijks een pushbericht naar de gebruiker met de melding de voeten te controleren. Zorg gebeurt aan de hand van instructiefilmpjes en interactieve vragen.

Het resultaat van die vragen kan ertoe leiden dat de gebruiker wordt gevraagd om een foto in te sturen via de app. De behandelaar kan dan op afstand de voeten beoordelen. Overigens is het op ieder moment mogelijk om een foto in te sturen. De podotherapeut krijgt deze direct in zijn of haar mailbox. De app is gratis te downloaden voor patiënten van RondOm Podotherapeuten in de App Store en Play Store onder de naam Diabetes Voetencheck. Meer informatie over de app en aangesloten podotherapiepraktijken is te vinden op deze site

Tot 1 juli gratis beschikbaar
De podotherapeuten kunnen zich op de (hierboven) genoemde site aanmelden. RondOm Podotherapeuten stelt de app tot 1 juli voor de hele beroepsgroep gratis beschikbaar. Daarna wordt verwacht dat de reguliere zorg weer op gang komt en kunnen praktijken de app blijven gebruiken tegen een vergoeding. Praktijken kunnen ook informatie- en promotiemateriaal ontvangen om de app zo goed mogelijk te kunnen implementeren bij patiënten. In regio ZEL is Westland Podotherapie al aangesloten.Deel dit bericht: