ZorgBulletin 7 mei 2020

Patiƫnten: wacht niet te lang bij gezondheidsklachten

Franciscus Gasthuis & Vlietland en huisartsen uit de regio Nieuwe Waterweg Noord hebben een gezamenlijke boodschap opgesteld om patiënten gerust te stellen. Tijdens het Bestuurlijk Transmuraal Overleg van 4 mei jl. kwam de wens voor deze gezamenlijke boodschap naar voren. U kunt onderstaand bericht (of delen eruit) gebruiken in de communicatie naar patiënten of op de website van uw praktijk.

Wacht niet te lang bij gezondheidsklachten
Huisartsen in de regio Nieuwe Waterweg Noord en specialisten van Franciscus Gasthuis & Vlietland merken dat patiënten met niet-corona gerelateerde gezondheidsklachten het contact met de huisarts, hun specialist in het ziekenhuis of spoedeisende hulp soms uitstellen. Samen willen we u laten weten dat wachten niet nodig is en u veilige en kwalitatief goede zorg kunt krijgen. Wij vinden het heel belangrijk dat u op tijd de juiste medische hulp krijgt. Mocht u klachten hebben of zich zorgen maken over uw gezondheid, neem dan contact op met uw huisarts of de specialist waar u reeds onder behandeling bent.

Het kan zijn dat uw afspraak anders is dan u gewend bent. Zo heeft u mogelijk een telefonische of video-afspraak met een arts in plaats van een bezoek aan de huisartsenpraktijk of het ziekenhuis. De huisarts en specialist bepalen dit voorafgaand aan de afspraak aan de hand van uw klachten.

Voorzorgsmaatregelen
Uw huisarts en specialist nemen uitgebreide voorzorgmaatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden en uw veiligheid te garanderen. Zo wordt er in de wachtkamers rekening gehouden met het houden van 1,5 meter afstand. We werken daarbij volgens de richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en met eigen veiligheidsprotocollen. De afdelingen voor coronapatiënten zijn strikt gescheiden van de rest van het ziekenhuis. Ook de huisartsen hebben aparte corona spreekuren en locaties.

Heeft u vragen over de specifieke maatregelen in uw huisartsenpraktijk of huisartsenpost? 
Neem dan contact op met uw huisarts. Voor meer informatie over de maatregelen in het ziekenhuis kunt u de website van Franciscus Gasthuis & Vlietland bekijken: www.franciscus.nl/coronavirus.